Gratis spamfilters - Tips tegen spam.nl

Gratis anti-spam software

Op deze pagina treft u tips aan voor gratis anti-spam software, zoals spamfilters en vindt u informatie over tijdelijke 'wegwerp' e-mailadressen. Begin uw strijd tegen spam vandaag nog!

Download GRATIS spamfilter:

Gebruik net als miljoenen anderen het gratis SPAMfighter

GRATIS ANTI-SPAM SOFTWARE

Het meest gebruikte type antispam software is het spamfilter. Een spamfilter op uw computer filtert binnenkomende berichten op ongewenste e-mail (spam). Meestal moet u het spamfilter in het begin trainen. Daarbij geeft u aan welke e-mail spam is en welke e-mail juist niet, zodat het spamfilter daarvan leert. Gaandeweg is het spamfilter steeds beter in staat om spam te filteren. Er zijn zeer goede gratis spamfilters te krijgen die u verlossen van verreweg de grootste hoeveelheid spam. Hieronder een selectie van de beste gratis spamfilters!


SPAMfighter Nederlandstalige software!

Spamfighter nestelt zich in uw mailprogramma (Outlook, Outlook Express, Windows Mail en Thunderbird), ook bij oudere versies van Outlook. Outlook 2003 heeft weliswaar een eigen spamfilter, maar deze is niet zelflerend en Spamfighter kan aanvullend werken. U downloadt hieronder de PRO-versie met volledige functionaliteit.
Na 30 dagen wordt de volledige versie van het spamfilter automatisch omgezet naar de 100% gratis versie met alleen nog de basisfunctionaliteiten. U kunt het spamfilter gratis blijven gebruiken, maar moet dan genoegen nemen met minder functionaliteiten (zie de verschillen tussen SPAMfighter Standard en SPAMfighter Pro).

Personal Computer Magazine (PCM) schrijft het volgende over SPAMfighter:
'Als u met de kleine beperkingen van SPAMfighter Standaard kunt leven -zoals wij-, dan is SPAMfighter een krachtige oplossing.'

> Download meteen het GRATIS SPAMfighter

Versnel uw PC - Gratis Scan Op Fouten Hier

Bullguard Free Spamfilter Nederlandstalige software!

Bullguard biedt zijn spamfilter tegenwoordog gratis aan. Het spamfilter is geschikt voor Outlook, Outlook Express en Thunderbird. Bullguard is er ook in het Nederlands!

> Naar de website van Bullguard
> Bullguard spamfilter downloaden

Challenge-response-systemen

Een relatief nieuw systeem tegen spam is het challenge-response-systeem. Anti-spamsoftware die op deze manier werkt, beschouwt elk binnenkomend mailtje bij voorbaat als spam totdat het tegendeel bewezen is. Fabrikanten zeggen dat het 100% waterdicht is. Dat is wat rooskleurig, want er kleven ook nadelen aan dit systeem.

> Lees alles over challenge-response-systemen en gratis probeerversies (PDF)
(Deze white paper is in .pdf formaat. Indien u niet beschikt over een programma dat .pdf bestanden kan weergeven, kunt u gebruik maken van het gratis programma 'Adobe Reader'). Adobe Reader downloaden.
> Lees alles over challenge-response-systemen en gratis probeerversies (HTML)

Spamfilters in (betaalde) virusscanners en bij e-mail providers

Bij veel betaalde virusscanners zit ook een spamfilter ingebouwd. Vergelijk het betaalde AVG Internet Security, waarin AVG spamfilter zit ingebouwd (zie de trialversie van AVG Internet Security met o.a. AVG-Anti-Spam). Daarnaast bieden de meeste internetproviders online spamfilters aan die uw e-mail al op de server filteren nog voordat het in uw inbox terecht komt. Soms zijn deze diensten gratis, soms kost het u een extra bedrag per maand. Nadeel van deze systemen is dat soms onterecht e-mail als spam wordt gemarkeerd en u dus regelmatig even in de spamfolder op de e-mailserver moet kijken.

SPAMfighter Exchange Module (SEM)

Het bestrijden van spam door bedrijven is een enorme klus, omdat sprake is van meerdere e-mailadressen op hetzelfde domein. Bedrijven die werken met Exchange Server 2000, 2003 of 2007 kunnen gratis 30 dagen testen met SPAMfighter Exchange Module (SEM) waarmee spam op server niveau gefilterd wordt.

Spamihilator Engelstalig spamfilter!

Een goed Engelstalig spamfilter is dat van Spamihilator. Dit spamfilter kent veel mogelijkheden en instellingen en is daardoor iets minder geschikt voor beginners.

> Naar de website van Spamihilator
> Spamihilator downloaden

TIJDELIJK E-MAILADRES

U moet zich vast en zeker wel eens op een website registreren voordat u toegang krijgt tot bepaalde delen van die website. Of om toegang te krijgen tot een forum. Meestal moet u daarbij een e-mailadres opgeven, bijvoorbeeld omdat naar dat adres een activatielink gemaild kan worden, of uw wachtwoord en gebruikersnaam. Bent u bang dat uw e-mailadres vervolgens misbruikt wordt voor spam? Gebruik dan een gratis tijdelijk wegwerp e-mailadres via één van onderstaande websites!

Wegwerp mailadres (Tip!)
ikbenspamvrij.nl
Jetable.org
Om spam mail te voorkomen, kun je op wegwerpmailadres.nl, ikbenspamvrij.nl of jetable.org gratis een tijdelijk e-mail adres aanmaken. Zodra een adres is aangemaakt, worden alle e-mails die naar dit adres worden verzonden, doorgestuurd naar je eigen e-mailadres. Het echte e-mailadres komt op die manier dus niet in handen van anderen.
Het tijdelijke mailadres wordt automatisch opgeheven als de levensduur voorbij is. Je zult dan geen e-mails meer ontvangen van je wegwerp-adres.

isspamvrij.nl
Met een gratis @isspamvrij.nl e-mailadres voorkom je spam in je eigen mailbox. Wanneer om je e-mailadres wordt gevraagd voer je je @isspamvrij.nl adres in, zodat je echte e-mail geheim blijft. Je ontvangt de e-mail via de website, en na een uur wordt het tijdelijke e-mailadres verwijderd.

10 Minute Mail
Op deze website krijg je een wegwerp e-maildadres, dat na 10 minuten verloopt. De post op dit adres komt direct binnen op de pagina. Erg handig!

myTrashMail
Anonymous E-mail Boxes
dodgeit
Verzin zelf een e-mailadres dat op @makemetheking.com of @dodgeit.com eindigt. Op de website van van de aanbieders kunt u vervolgens de e-mail bekijken die u (bijvoorbeeld met het felbegeerde wachtwoord) toegezonden krijgt. Probeer het eens!

Spam Motel
Bij deze dienst meld je je eenmalig aan, om vervolgens zelf e-maildressen aan te maken d.m.v. een klein hulpprogrammaatje. De post wordt doorgestuurd naar je echte adres en als er spam binnenkomt zie je van welk adres het afkomstig is. Je kan dit wegwerp e-mailadres dan verwijderen en een nieuwe aanmaken.

Mailinator
Open voordat u uw e-mailadres ergens invult eerst een tweede venster (of tabblad) in uw browser en surf naar www.mailinator.com. Aan de linkerkant ziet u dan meteen een nieuw, tijdelijk e-mailadres. Door op het e-mailadres te klikken, gaat u meteen naar de inbox ervan. Zelfs kunt u deze inbox in de gaten houden met RSS.

GOOGLE reCAPTCHA

Een Engelstalige dienst om spam via websites of e-mail tegen te gaan is reCAPTCHA. De gratis dienst van Google biedt een service aan om uw emailadres op websites te beschermen tegen spamrobots. Als een bezoeker op (een deel van) uw e-mailadres klikt, moet hij eerst een zogenaamde CAPTCHA oplossen voordat hij uw volledige e-mailadres kan zien. Een CAPTCHA is een moeilijk leesbare tekst die alleen mensen kunnen overtypen.
reCAPTCHA

Bescherm uw e-mailadres tegen spam met reCAPTCHA